dags att packa ryggsäcken

Sommar på fjället

Sommaren på Skalstugan bjuder på bjuder på fina möjligheter till både vandring, fiske, svamp och bärplockning. På Skalstugans egna marker och i området omkring oss finns goda möjligheter både till vandring längs markerad led och ute i den fria, obanade terrängen. Starta din tur längs någon av våra lättillgängliga vägar eller varför inte kombinera vandringen med att ro en bit i någon av våra roddbåtar.

Våra fiskevatten sträcker sig från Holmsjön i söder till Lilla Rensjön i norr. Vi har drygt 20 båtar utlagda i sjöar och tjärnar och dessa finns till ditt förfogande när du gästar oss. Kanske vill du passa på att bo kvar vid fiskevattnet? Då kan du få låna någon av våra stugor ute på fjället.

Precis som tidigare år  kommer Skalstugans meste besökare Gert Svensson tillbaka till oss och låter dig som gästar oss att följa med på hans dagsturer. Vandringarna bestäms dag för dag baserat på väder, vind och eventuella önskemål från dig som gästar oss. En dag i veckan fokuserar vandringen på fint fiske, och det finns möjlighet att låna spö och lära sig grunderna i sportfiske med kastspö. Under vecka 28-32 finns Gert på plats och då har du möjlighet att följa med honom och anläggningens övriga gäster på tur!

Pilgrimsvandring
Fjällvandring