Stora och små äventyr

Aktiviteter för alla

Runda fjäll och spektakulära dalgångar. Markerna kring Skalstugan bjuder in till upplevelser med mycket att upptäcka såväl sommar som vinter.  Vår egen Skalstugan-karta som har tagits fram tillsammans med Calazo gör det lätt att planera dagen. Under fliken ”Aktuellt” hittar du mer information om aktuella paketresor och evenemang.

Vandring

Här finns vandring för stora som små!

Hos oss kan du med fördel vandra på någon av våra markerade leder eller bara rakt ut i terrängen! Markerade och rekommenderade färdvägar finns till ett flertal platser så som Märraskal, Hägglifjället, Saxvallsklumpen och Rensjöklumpen.

Som gäst hos oss har du tillgång till bomnycklar till såväl Karljohansvägen som grusvägen ner till gården vid Storrensjön. Med bil eller cykel får du en extra skjuts ut på området eller de intilliggande lederna på norska sidan gränsen. 

Under delar av sommaren erbjuder vi turer i grupp. Håll utkik i våra nyhetsbrev och här på hemsidan under ”Aktuellt”. 

 

Skidåkning

Så snart föret tillåter så preparerar vi  skidspår för längd- och turskidåkning. De flesta av våra spår körs upp med pistmaskin vilket gör att vi nu erbjuder spår för både längd, tur och skate. Hundar som hålls kopplade är välkomna i alla spår.

Totalt finns upp till 4 mil preparerade spår fördelade på fyra slingor som varierar mellan 2,5-7,5 km och Karl-Johansvägen upp till norska gränsen.

Det går också skoterled över våra marker, mellan Anjan i norr och Storlien i söder.  Åker du hellre utanför preparerade spår så är det bara din egen fantasi som sätter gränserna. Varför inte ta lunchmackan vid Holmsjöstugan eller utforska Tjärndalens spektakulära formationer? 

För den som vill åka pist ligger Duved och Åre inom räckhåll, ca 40 minuter bort.  

Enkla äventyr

Fiske i fjällen

Många kommer till oss för att fiska, både på sommaren och på vintern.
Notera att det endast är sportfiske som är tillåtet och att fisket är förbehållet Skalstugans gäster.

Har du gjort en bokning eller funderar på att göra en och vill veta mer om vilka vatten som finns tillgängliga så är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

 

 

 

 

Våra stugor på fjället

Som gäst hos oss har du tillgång till våra fyra fjällstugor varav en ligger på fjällhemmanet Storrensjön. Stugorna lämpar sig bra för dagsutflykter på vintern och för övernattning sommartid.

I alla stugor finns möjlighet att tillreda mat som du får med dig från pensionatet.Väl i stugan sköter du dig själv; lagar mat, diskar, städar, lämnar snyggt till nästa gäst och njuter – såklart.

Stugorna har enkel standard och bokas dygnsvis på plats. Stugorna hyrs inte ut separat utan ingår som en del i en vistelse på pensionatet. De hyrs heller inte ut utanför ordinarie säsong. 

Enkla äventyr

Upplevelser för alla

Det finns mycket att göra på Skalstugan. Friluftslivet är ett givet inslag för de flesta som kommer hit, men fiske, vandring, löpning och skidåkning är bara några av de saker som går att njuta av. Ibland kan en utflykt till något av våra vindskydd, eller ett åk med pulka från rullstensåsen bakom pensionatet vara ett tillräckligt stort äventyr. Bärplockning, svampplockning och möjlighet att skåda vilt är också populära saker att ägna dagarna åt, allt beroende på säsong.

För den som vill se sig omkring med bil finns flera utflyktsmål i området.
Du kan till exempel ta en tur till Sveriges största vattenfall Tännforsen, eller kulturcentret i Stiklestad. Passa på att bestiga Åreskutan eller besöka Njarka sameläger. 

 

Familj på fjälltur
Pensionärer på skidtur
Turskidåkning på fjället
barnfamilj fjälltur
Boka din fjällsemester hos oss

Sök ledigt boende