att ta sig fram, inne och ute

Tillgänglighet till fjälls

Vi vill förstås att så många som möjligt ska kunna njuta så mycket som möjligt av sin vistelse hos oss. Kanske har du behov av ett större rum, plats för barnvagn eller särskilda behov för att kunna ta dig fram i terrängen. Här har vi samlat lite praktisk information för att du ska få en så bra vistelse som möjligt.

Tillgänglighet inomhus

Att Skalstugan är en gård med gamla anor märks i våra byggnader. Här finns en del lutande golv och höga trösklar. Husen byggda i flera våningar och rör man sig i och omkring husen möts man därför av många trappor, inte minst gårdens signum – viadukten – som förbinder husen Jaktvillan och Gammelgården med varandra.

Duschar och toaletter är i de flesta fall små och separerade från varandra. Vi vill gärna försöka underlätta inför din vistelse hos oss. En del hus lämpar sig bäst för barn, något hus har gästrum på entréplan och storleken på rummen kan variera. I vissa fall behöver man gå ut för att komma till matsal och samlingsutrymmen. För någon kan det vara en härlig fördel att bo lite på sidan av medan det för någon annan blir väldigt opraktiskt. Har du särskilda önskemål eller behov inför din vistelse vill vi att du hör av dig till oss i förväg så att vi kan hitta ett alternativ som passar bäst.

 

Tillgänglighet utomhus

Tack vare våra tre grusvägar (vägen ned till Skalsvattnet, Karl-Johanvägen till norska gränsen och vägen till Storrensjön) är det enkelt för Skalstugans gäster att ta sig ut på fjället. Som gäst hos oss får du tillgång till bomnycklar och kan ta dig fram med bil till platser som annars bara är tillgängliga för fotgängare och cyklister. Grusvägarna lämpar sig också bra för dig som behöver extra stöd i form av exempelvis rullator eller som drar barnvagn.

På Skalstugan finns ett antal oväxlade cyklar som vi lånar ut. Vill du ha en extra skjuts så finns lämpliga elcyklar att hyra i Åre. Notera gärna att våra rekommenderade färdvägar och övriga markerade leder kräver att du har möjlighet att gå då de ofta är har partier som är för blöta för cykel/andra hjälpmedel.

Vid Storrensjön ligger våra båtar förtöjda i närheten av en brygga där en stege förenklar möjligheten att ta sig ned i båten.

För dig som vill få slå dig ned en stund och njuta av naturen finns ett antal lättillgängliga bänkar/rekreationsplatser. Fråga oss så visar vi gärna vart de finns!

Boka din fjällsemester hos oss

Sök ledigt boende