information med anledning av corona

Viktig information

 

Skalstugan stängd till minst 28 mars 2021. Öppningen för vintersäsongen senareläggs.

Till grund för beslutet ligger regeringens och Folkhälsomyndighetens oro för en tredje covid- 19 våg och direktiv om att enbart umgås med den egna familjen (eller egen närmaste krets) och att exempelvis vid sportlovsresor bo i eget hushåll och köpa hem mat till detta. Beslutet om senareläggning är också ett önskemål från SEB, vars ansträngningar vi respekterar. Vi är oerhört ledsna över att inte kunna erbjuda några sportlovsvistelser på Skalstugan i år.

 Det är fortfarande vår förhoppning att kunna öppna Skalstugan senare under vintersäsongen. Nu följer vi smittläget, regeringens och FHMs direktiv samt bankens rekommendationer och vi hoppas kunna öppna med tidigare beslutade restriktioner den 28 mars. 

De tidigare restriktionerna gäller följande: Vi bokar in max 30 personer per vecka. Då Skalstugans ytor och gemensamma faciliteter är begränsade har vi valt att boka max in ett sällskap per dusch och toalett samt att inga gäster delar bord med andra sällskap vid måltider. Det innebär att det kan se ut som att det finns lediga rum i bokningssystemet, men beroende på tidigare bekräftade sällskaps utformning så kan det ändå vara fullbokat. Du kommer då att bli informerad om detta och din bokningsförfrågan sätts om så önskas på kölista för önskad period. 

 För dig som reser till oss gäller att:

  • Du reser med egen bil för att vid behov/sjukdomssymtom enklare kunna åka hem
  • Du iakttar försiktighet i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer både på vägen hit och under din vistelse här.
  • Du stannar hemma om du uppvisar symtom eller har en pågående infektion. Alla personer i sällskapet ska ha varit symtomfria i minst två dagar innan ankomst till Skalstugan. Du som har en konstaterad covid19-infektion ska stanna hemma i minst sju dagar efter att du insjuknade, du ska även ha varit feberfri i två dagar och tydligt känna dig bättre.

Med anledning av pandemin har vi också valt att lätta upp våra avbokningsregler. Det innebär att du kan avboka utan kostnad om någon i ditt sällskap uppvisar symtom eller har en pågående förkylning eller Coronainfektion.

 Vi hoppas att ni har förståelse för de här åtgärderna i denna mycket speciella situation. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till info@skalstugan.se

Denna information är senast uppdaterad 2021-02-05 och gäller tills vidare.